13 oktober 2020 – Lezing nano-VNA door Marcel PA3AUV

nano-VNAOp dinsdag 13 oktober hopen we weer bijeen te kunnen komen voor een interessante lezing. Uiteraard alleen als dit volgens de Coronaregels mogelijk is. Op het programma staat een presentatie van Marcel van Dijk PA3AUV over de nano-VNA (Vector Network Analyzer), dat is een heel erg handig meetapparaatje waarmee je in HF schakelingen en aan antenne-installaties allerlei metingen kunt doen.

nano-VNA

Tot voor kort lagen dergelijke apparaten ver buiten het budget van de gemiddelde amateur maar via de Chinese hobbymarkt kan je tegenwoordig zo’n meetinstrument voor enkele tientjes (of iets meer voor een wat grotere uitvoering) aanschaffen. Met het ding zijn zeer buikbare metingen te doen ondanks de lage prijs. Marcel gaat de nano-VNA demonstreren en gaat uitleggen hoe je ermee diverse metingen kunt doen.

Locatie / Corona

Houd deze website in de gaten voor wijzigingen of nadere aanwijzingen i.v.m. mogelijk verplichte registratie. De bijeenkomst van oktober zal in de kantine van de Edese IJsvereniging gehouden worden aan de Langekampweg nr. 6 in Ede. Dit is hetzelfde gebouw waar we voorheen onze avonden hielden, alleen zit de ingang aan de andere kant. En uiteraard kunt u op deze avond uw QSL-kaarten en lectuur inleveren of ophalen.

En meld je natuurlijk in de Valleironde van PI4EDE/PI4WAG (145,250 MHz) voor de meest recente informatie op maandag 12 oktober.