22 t/m 24 juni 2018 – Velddagen en meetdag

 

 

 

 

 

 

 

 

Van 22 t/m 24 juni worden de velddagen georganiseerd aan de Renswoudensestraatweg 31 te Lunteren.

Zaterdag 23 juni zal André Carinus aanwezig zijn vanaf 13.00u met de nodige meetapparatuur. Mocht je je zender of ontvanger willen testen op gevoeligheid, frequentie of uitgangsvermogen etc, dan kan André daar mee helpen. Wel is het van belang om vooraf even aan te geven wat je getest wil hebben zodat André de juiste apparatuur mee kan nemen.

De uitgebreide beschrijving kun je hieronder downloaden.

Erik PA7ES

Dinsdag 12 juni 2018 – Antennemeetavond

Op dinsdag 12 juni organiseren VERON afdeling Wageningen en VRZA afdeling Zuid-Veluwe weer een antenne-meetavond. We bekijken nog even of die op de hei of bij ons clubhonk, de kantine van de korfbalvereniging CKV Reehorst, Langekampweg 6, 6715AV te Ede wordt gehouden. E.e.a. zal ook afhankelijk van het weer zijn. Houd daarom de website en de nieuwsbrief in de gaten en meld u in op de Valleironde. Evenals in de vorige jaren zorgen we ervoor dat er relatieve veldsterktemetingen gedaan kunnen worden aan HF, VHF en UHF antennes. Een mooie gelegenheid om uw campingantennes voor de vakantie eens te controleren. Geef van tevoren wel even op wat u gemeten wil hebben en op welke frequenties. Tevens kunnen QSL kaarten worden opgehaald/afgegeven en tijdschriften worden geleend of teruggebracht.

Maandag 11 juni 2018 – Valleironde

Valleironde PI4WAG of PI4EDE om 20.30uur op 145.250MHz.

Dinsdag 8 mei 2018 – Lezing EME door Jac PA3DZL

Op dinsdag 8 mei staat er alweer een interessante lezing op het programma. Jac de Bruijn, PA3DZL komt ons van alles vertellen over EME, ook wel moon bounce genoemd. Bij EME wordt de maan als reflector gebruikt en kan je op de VHF banden en hoger heel grote afstanden overbruggen zolang beide stations de maan maar kunnen zien. Dat dit niet lukt met een paar WATTjes en een stukkie draad als antenne moge duidelijk zijn. Wat daar wel voor nodig is zal Jack ongetwijfeld haarfijn uit de doeken gaan doen. Belangstellenden zijn altijd welkom op onze clubavonden.

Maandag 7 mei 2018 – Valleironde

Valleironde PI4WAG of PI4EDE om 20.30uur op 145.250MHz.

WhatsApp groep

Naast de verenigingsavonden en de Valleironde is er voor leden van de afdeling een WhatsApp groep, waarin de laatste nieuwtjes worden uitgewisseld. Aanmelden kan door een e-mail met je 06 nummer en roepletters te sturen naar de secretaris van de afdeling.