Verkoping

Dinsdag 13 november 2018 – Verkoping

VerkopingOp de clubavond van dinsdag 13 november is het weer tijd om uw overtollige kastjes, onderdelen en draderige zaken mee te nemen naar de clubavond. In onze jaarlijkse verkoping kunnen dan die mooie radiospullen weer van eigenaar verwisselen.

Lees meer

Valleironde

Maandag 12 november 2018 – Valleironde

Valleironde van de VERON afdeling Wageningen en de VRZA afdeling Zuid Veluwe door PI4WAG of PI4EDE om 20.30uur op 145,250MHz op de maandagavond voorafgaand aan de afdelingsbijeenkomst.

Meetavond

Dinsdag 9 oktober 2018 – Meetavond

MeetavondOp dinsdag 9 oktober organiseren we weer een meetavond. Het moment om uw knutsels zoals ontvangers, zenders, andere elektronica schakelingen etc. te laten bemeten op goede werking. Het is dus belangrijk dat alle leden van tevoren opgeven wat ze gemeten willen hebben zodat we er voor kunnen zorgen dat de benodigde apparatuur aanwezig is.

Lees meer

Valleironde

Maandag 8 oktober 2018 – Valleironde

Valleironde van de VERON afdeling Wageningen en de VRZA afdeling Zuid Veluwe door PI4WAG of PI4EDE om 20.30uur op 145,250MHz op de maandagavond voorafgaand aan de afdelingsbijeenkomst.

Antennetuner PA1GN

11 september 2018 – Opslag, onderling QSO en zelfbouw

Antennetuner PA1GN

Foto 1. Antennetuner PA1GN

Helaas ging deze dinsdag de geplande lezing niet door, Eldert PC5Q heeft ons beloofd dat we de lezing tegoed houden. Het bestuur had op zo een korte termijn ook niet zo snel iets anders voor handen dus werd er besloten om het die avond maar over onze huisvesting en opslag te hebben. Het blijkt erg lastig om voor een redelijk bedrag een geschikte locatie te vinden. Veel locaties zijn of erg prijzig of reeds bezet.

Lees meer

23-06-2018 Velddagen en meetdag

Antennmeetavond 2018

12 juni 2018 – Antennemeetavond

.Antennmeetavond 2018We zijn de avond begonnen met zoals gewoonlijk de mededelingen door de voorzitters van de beide afdelingen. Na de mededelingen met een update over de gezondheid van Rikus PD0IAZ en de verwelkoming van een tweetal bezoekers werd gestart met de antennemeetavond. Er waren een aantal mensen die van hun antenne knutsels graag een meting wilden waaronder ondergetekende. Mans (PA0MBJ) had een aantal antennes meegenomen waarvan de specificaties bekend waren ter vergelijking.

Lees meer

QRM killer

Video X-phase storingsonderdrukker (QRM killer)

Het X-phase storingsonderdrukker knutselproject van Mans Jansen PA0MBJ wordt steeds populairder onder de  radio amateurs. Dit laatste is goed af te lezen aan het aantal bestellingen van de “QRM killer” bouwkitjes die door Mans worden ontvangen.

Lezing EME door PA3DZL

8 mei 2018 – Lezing EME door Jac de Bruijn PA3DZL

Lezing EME ook wel moonbounce genoemd door Jac PA3DZLOp dinsdag 8 mei stond er een interessante lezing over EME op het programma. Jac de Bruijn, PA3DZL vertelde met veel enthousiasme over zijn grote passie binnen onze hobby, EME ook wel moonbounce genoemd. Bij EME wordt de maan als reflector gebruikt en kun je op de VHF banden en hoger hele grote afstanden overbruggen zolang beide stations de maan maar kunnen zien.

Lees meer

VR 2018

10 april 2018 – VR voorstellen en aarde tuner

Knutselproject aardetunerVolgens de planning waren de ingekomen stukken van de Verenigingsraad van de VERON aan de beurt om behandeld te worden deze dinsdag 10 april.

Het bestuur van de afdeling had zijn best gedaan om alles in een powerpoint presentatie te krijgen om op deze manier de ingekomen stukken binnen het uur behandeld te hebben. De aanwezige stemgerechtigde leden kregen allen een meerkeuze formulier waarop ze de stukken konden beantwoorden om op deze manier wat tijd te besparen want het waren er best veel (drieëntwintig stuks maar liefst).

Lees meer