13 december 2016 – Eindejaarsavond

Eindejaarsavond met Remy Denker PA3AGF (VERON) en Floris Wijnnobel PA1FW (VRZA)k voorzitter van de VRZADe traditionele eindejaarsavond werd dit keer opgeluisterd met hoog bezoek. Remy Denker, PA3AGF, Algemeen voorzitter van de VERON en Floris Wijnnobel PA1FW, landelijk voorzitter van de VRZA waren aanwezig voor een informeel bezoek om eens te zien hoe onze samenwerking tussen VRZA en VERON in de praktijk in zijn werk gaat. Een mooie gelegenheid om eens wat gedachten uit te wisselen en vragen te stellen in een ontspannen sfeer.

Lees meer

8 november 2016 – Lezing WSPR door Mans PA0MBJ

W5OLF WSPR kit

De clubavond van november stond in het teken van WSPR. Mans PA0MBJ gaf een lezing over de werking en het gebruik van WSPR. Tijdens de uitleg van Mans was er ook een live WSPR station opgesteld, zodat we na de lezing konden zien waar het signaal was geregistreerd.

Lees meer

11 oktober 2016 – Verkoopavond

Verkoopavond ValleigroepAl vroeg stroomden de tweedehands artikelen binnen voor onze jaarlijkse verkoopavond. Deze keer werd het een gigantische berg en bij de spullen waren zelfs een paar transceivers en een portofoon aanwezig. We begonnen de avond met een mini lezing van Geeuwke (PG3B) over de accucellen die de club in groten getale in voorraad heeft. Geeuwke had het wetenschappelijk aangepakt en kwam met uitgebreide testresultaten op de proppen waaruit duidelijk bleek dat na uitzoeken en testen er veel goede cellen aanwezig zijn in de voorraad.

Lees meer

Chain Home

13 september 2016 – Lezing “De onzichtbare oorlog”

Lees meer

14 juni 2016 – DX werken door Evert PA2KW

DX code of conductDinsdag 14 juni wad het dus zover: Evert Bakker (PA2KW) legde gedetailleerd uit wat je wel en niet moet doen om een DX station te werken en om niet voor rotte vis te worden uitgemaakt door de “cops”, amateurs die op de loer liggen om je op een foutje te betrappen en je dan er ongenadig van langs geven als dat gebeurt.

Lees meer

28 mei 2016 – Verslag velddag-weekend

Antenne tijdens velddagenHoeveel geluk kan men hebben, wat hebben we een goed weer gehad. Dit tegen alle voorspellingen en verwachtingen in. Donderdagavond hebben we verzameld op de SOMA, alwaar de materiaalmannen de spullen keurig netjes klaar hadden staan. Hup alles in de auto’s en op de kar en naar Otterlo. Dit jaar was er besloten om geen tent te gebruiken i.v.m. de weersverwachtingen. We hebben heerlijk gebivakkeerd onder de ruime loods van de campingeigenaar. Vrijdag rond 14:00u kwamen de eerste mensen binnen gedruppeld en kon er begonnen worden met opbouwen. Om 16:00u stond de grote mast en een aantal andere antennes.

Lees meer

PA3EWP operator EP6T

10 mei 2016 – DXpeditie Iran EP6T door Ronald PA3EWP

Iran EP6T Ronald PA3EWPOp onze mei-avond kwam Ronald Stuy, PA3EWP het nodige vertellen over de EP6T DX-peditie naar het eiland Kish in de Perzische golf waaraan hij heeft deelgenomen. Omdat dit eiland hoort bij Iran waren er behoorlijk wat problemen te overwinnen om de mensen en het materiaal ter plekke te krijgen. Maar dankzij een heel goede voorbereiding waarbij o.m. Iraanse overheidsmensen werden ingeschakeld is het toch gelukt om het avontuur tot een succes te maken.

Lees meer

Excursie Lemmer

30 april 2016 – Een dagje op excursie naar Lemmer, Friesland

Valleigroep op excursie naar LemmerOp zaterdagmorgen 30 april zijn Kees PA0CKV, Gerrit PA3DDP, Hans PD0NCF, Geeuwke PG3B, Jelte PD2JDO, Jaap PA3BQC, Piet PA3ANH en Wolter PA5WN om kwart over negen vanaf de Soma naar Lemmer vertrokken. Het doel van de reis was de voormalige mijnenveger van de Koninklijke Marine, MS Roermond. Het schip is vandaag de dag eigendom van het Zeekadettenkorps in Lemmer. Een van de leden van dat zeekadettenkorps is Jacob Breimer PE1OTB, oud lid van de VRZA afd. Zuid-Veluwe en een van de redenen van ons bezoek aan Lemmer.

Lees meer

VR 2016

12 april 2016 – VR voorstellen, coax connectors

VR 2016Deze keer was het vroeg beginnen voor de VERON leden. De voorstellen voor de Verenigingsraad moesten besproken worden en de aanwezigen konden hun stem uitbrengen over ieder voorstel. Daarom begonnen we hiermee om half acht en na een half uur was dit onderdeel van de avond afgerond en waren ook de VRZA leden inmiddels gearriveerd. Hierna had Wolter had een verheugende mededeling: er was nu echt zicht op een ruimte voor de opslag van onze antennematerialen en dat nog wel tegen een redelijke prijs.

Lees meer

Grimeton radiostation antennemasten

8 maart 2016 – Grimeton radiostation door Geeuwke PG3B

Grimeton radiostation

Op deze avond werd een heel pure vorm van SDR gepresenteerd door Geeuwke de Boer, PG3B. Geeuwke was al vroeg in de avond in de weer met antennes, laptops en andere snuisterijen om zijn experimenten uit de doeken te doen die hij heeft gedaan voor de ontvangst van het Zweedse Grimeton radiostation dat (af en toe) uitzendt op  een frequentie van 17,2 kHz.

Lees meer