14 mei 2019 – Antenne analyzer EU1KY door Marcel PA3AUV

Antenne analyzer EU1KYDeze avond stond het tweede knutselproject in de agenda, namelijk de antenne analyzer naar het ontwerp van EU1KY. Marcel, PA3AUV gaat dieper in op de werking van het apparaat en op de werking van antenne analyzers in het algemeen.

De avond startte met zoals gebruikelijk de mededelingen. Tijdens de mededelingen, werd op de achtergrond geprobeerd de laptop met daarop de presentatie met de aanwezige beamer te verbinden. Dit kostte moeite deze keer, maar na een kleine vertraging ging de geplande presentatie van start.

Antenne analyzer

Marcel begon met het werkingsprincipe van antenne analyzers in het algemeen. En liet dit langzaam overvloeien naar de antenne analyzer EU1KY die we gaan bouwen. De presentatie bevatte veel duidelijke schema’s en was zeer goed te volgen zodat de mensen die wat minder kaas van elektronica hadden gegeten ook alles goed konden volgen.

Inschrijven

Aan het einde van de presentatie kon men inschrijven voor dit knutselproject. Met elf aanmeldingen op zak gaat Marcel met wat hulp van Geeuwke, PG3B er voor zorgen dat er voor iedereen een pakketje komt.

Na de presentatie was er nog tijd over voor een onderling QSO.

Coen PF1A