Afdeling Wageningen (regio Vallei en Rijn)

De VERON is een landelijke vereniging van radioamateurs en van luisteramateurs. De afdeling Wageningen is opgericht op 21 oktober 1945. Daarmee behoort de afdeling tot de oudste lokale afdelingen in Nederland.

Onze leden komen voornamelijk uit de regio Vallei en Rijn. Een gebied liggend tussen de lijnen Wageningen – Renkum – Dodewaard – Tiel – Veenendaal – Renswoude – Lunteren – Ede -Wageningen.

Verenigingsavonden

De bijeenkomsten m.u.v. in de maand augustus worden samen met de VRZA Zuid Veluwe gehouden op de tweede dinsdag van de maand. Locatie de kantine van korfbalvereniging CKV Reehorst, Langekampweg 6 te Ede.

Ook is er van 19.30 – 20.00u gelegenheid voor onderling QSO en uitwisseling van QSL kaarten en tijdschriften. Ook is de QSL manager dan aanwezig. Vervolgens begint om 20.00 uur het programma met doorgaans eerst het nieuws van het bestuur. Daarna een groter onderwerp dat de rest van de avond vult. Eveneens maken we van elke verenigingsavond een kort verslag, dat te lezen is op deze site.

Ook is er naast de verenigingsavonden en de Valleironde voor leden van de afdeling een WhatsApp groep, waarin de laatste nieuwtjes worden uitgewisseld.

Indien je een keer wilt langskomen en kennismaken met de radiohobby, onze leden of onze activiteiten? Je bent altijd van harte welkom tijdens onze afdelingsbijeenkomsten.

Afdelingsronde (Valleironde)

De maandag voorafgaand aan de bijeenkomst m.u.v. de maand augustus houden bij toerbeurt PI4WAG of PI4EDE de Valleironde om 20.30 uur op 145.250MHz.

Activiteiten

Knutsel-
projecten

CW memory-keyer met CW-decoder


afdeling WageningenExcursies

Bij voldoende belangstelling organiseren we excursies.


afdeling WageningenPACC contest

De teams van PI4WAG en PI4EDE zijn actief in de PACC contest als PA6A.

Afdelings-­­
competitie

Leden van de afdeling zijn actief in de afdelingscompetitie.


Lezingen

Regelmatig zijn er lezingen op de verenigingsavonden.


Velddagen

Velddagen staan ook op het programma.