16 maart 2021 – Online lezing LoRa en ham radio door Balte de Wit PD0POU

Online lezing LoRaOp dinsdag 16 maart geeft Balte de Wit PD0POU een online lezing over het LoRa netwerk.

LoRa staat voor long range en is een specificatie voor een wide area netwerk. Met LoRa kunnen allerlei dingen met het internet praten zonder gebruik te hoeven maken van 3G of WiFi. Dit netwerk maakt gebruik van 863 tot 870 MHz en is ook voor mensen zonder licentie te gebruiken. Luisteramateurs of mensen die gewoon interesse hebben in dit onderwerp kunnen hier dus ook gebruik van maken.

LoRa

Het batterijverbruik is laag, het bereik is groot en de bandbreedte is beperkt. Een soort QRP voor het internet der dingen ook wel IOT genoemd.

Balte gaat ons ons vertellen over alle ins en outs van dit LoRa netwerk, hoe je zelf gebruik kan maken van dit netwerk en welke apparatuur daar voor nodig is. Ook wordt ingegaan op hoe LoRa toe te passen is op 144 en 430MHz en heeft Balte informatie over het nog in de kinderschoenen staande gebruik op 1200 MHz.

Prijsvraag

Last but not least, Balte heeft een LoRa gateway met een LoRa device ter beschikking gesteld die, d.m.v. een prijsvraag te winnen is voor een van de deelnemers. Voor de verenigingen heeft Balte een Gateway ter beschikking gesteld zodat de leden gelijk met LoRa aan de slag kunnen.

Kortom, een online lezing die ook voor ongelicenseerde leden en luisteramateurs zeer interessant is en waar ook nog een leuke prijs bij te verdienen is.

Online Lezing

De lezing is toegankelijk voor leden van de VRZA afdeling Zuid-Veluwe, de VRZA afdeling Flevoland, de VERON afdeling A43 Wageningen en de VERON afdeling A41 Flevoland. De leden van deze afdelingen krijgen per mail een persoonlijke uitnodiging toegestuurd van het bestuur van de betreffende afdeling.