12 november 2013 – Nostalgie, HS voeding en Verkoping

 

 

 

 

 

 

 

 

Een gedenkwaardige avond. Het was de laatste keer dat wij bijeen kwamen in het Volkshuis in Wageningen. Dat feit is op passende wijze herdacht en de voorzitter heeft Toine bedankt voor zijn inzet voor de verzorging van koffie en fris de afgelopen jaren. Op de nieuwe locatie in Ede is er een bar-team van de verhuurder aanwezig zodat vanaf nu alle leden zich voor de volle honderd procent kunnen wijden aan de clubactiviteiten. De opkomst was behoorlijk groot, we mochten 36 leden van beide verenigingen turven.

Het thema was nostalgie. PA0MBJ gaf een korte presentatie hoe je met goed verkrijgbare laagspanningstrafo’s en wat elco’s en diodes op eenvoudige wijze een buizenvoeding kan maken om oude buizenapparatuur weer eens een keer tot leven te brengen. Hierna waren diverse nostalgische zaken te bewonderen en dat ging vanaf een Heathkit buizenontvanger tot aan een Kipp spiegelgalvanometer. De eigenaren van die nostalgia hadden er ook een verhaal bij

dat zeker de moeite waard was om aan te horen. Diverse OM’s hadden de nodige spullen voor de verkoping aangevoerd zodat hier en daar zaken van eigenaar wisselden. We kunnen terugkijken op een gezellig drukke avond waarop ook weer voldoende gelegenheid voor onderling QSO was.

 

 

Mans PA0MBJ