10 april 2018 – VR voorstellen en aarde tuner

Knutselproject aardetunerVolgens de planning waren de ingekomen stukken van de Verenigingsraad van de VERON aan de beurt om behandeld te worden deze dinsdag 10 april.

Het bestuur van de afdeling had zijn best gedaan om alles in een powerpoint presentatie te krijgen om op deze manier de ingekomen stukken binnen het uur behandeld te hebben. De aanwezige stemgerechtigde leden kregen allen een meerkeuze formulier waarop ze de stukken konden beantwoorden om op deze manier wat tijd te besparen want het waren er best veel (drieëntwintig stuks maar liefst).

Het lukte de voorzitter bijna om alles binnen het uur rond te krijgen en met een kleine vijftien minuten extra waren de voorstellen allen behandeld. Ondertussen stonden de VRZA leden al ongeduldig te wachten om hun collega amateurs te strikken voor een onderling QSO, de zaal was immers open voor iedereen want de stukken zijn openbaar. Na een kop koffie en een onderling QSO van de aanwezigen hadden de aanwezige bestuursleden van de VRZA en de VERON nog een aantal korte algemene mededelingen waarna werd
gestart met een korte presentatie over het in februari gekozen knutsel project: de aarde tuner. Ook hier was een powerpoint presentatie van gemaakt om het een en ander te verduidelijken en om op deze manier wat dieper op de werking van deze tuner in te gaan. Na de presentatie was er nog wat ruimte voor een kleine discussie over de te gebruiken materialen en de manier waarop we deze tuner met de belangstellenden het beste kunnen gaan bouwen.

Kortom weer een geslaagde verenigingsavond.

Coen PF1A