28 mei 2016 – Verslag velddag-weekend

Antenne tijdens velddagenHoeveel geluk kan men hebben, wat hebben we een goed weer gehad. Dit tegen alle voorspellingen en verwachtingen in. Donderdagavond hebben we verzameld op de SOMA, alwaar de materiaalmannen de spullen keurig netjes klaar hadden staan. Hup alles in de auto’s en op de kar en naar Otterlo. Dit jaar was er besloten om geen tent te gebruiken i.v.m. de weersverwachtingen. We hebben heerlijk gebivakkeerd onder de ruime loods van de campingeigenaar. Vrijdag rond 14:00u kwamen de eerste mensen binnen gedruppeld en kon er begonnen worden met opbouwen. Om 16:00u stond de grote mast en een aantal andere antennes.

Her en der werden er al verbindingen gemaakt. Dit jaar waren we onder andere actief met het werken van satellieten op VHF/UHF en 50/70MHz. Andere mensen waren weer aan het sleutelen of PSK’en op de korte golf.
Zaterdag kwam zoals afgesproken André PA3FIS met een kofferbak vol hypermodern meetapparatuur. Diverse SWR/powermeters, antenne tuners en andere zaken werden gemeten. Dit was top voor elkaar. Het bleef keurig droog en rond 18:00u kon de BBQ beginnen. Heerlijk vlees en salade kon gegeten worden en rond 19:30u konden we
weer flink aan de slag op de banden. Er waren af en toe openingen op 50/70MHz en Marco PA2MN en Glenn PA1GN wisten diverse malen contact te leggen met het ISS via packetradio. Ook hebben we diverse malen het ISS met het blote oog over zien komen, dit blijft toch indrukwekkend. Rond 1:30 gingen de lampen uit en de luikjes toe om vervolgens zondagochtend weer open te gaan en nog wat te rommelen. In verband met de voorspelde weersverwachtingen hebben we dit jaar iets eerder opgeruimd en waren we rond het middaguur weer terug op de SOMA.
We hebben een heerlijk weekend gehad met veel lol en er zijn mooie verbindingen gemaakt. Op naar volgend jaar.
Mijn dank aan een ieder die meegedaan heeft of meegeholpen heeft.

foto’s

Erik PA7ES