8 mei 2018 – Lezing EME door Jac de Bruijn PA3DZL

Lezing EME ook wel moonbounce genoemd door Jac PA3DZLOp dinsdag 8 mei stond er een interessante lezing over EME op het programma. Jac de Bruijn, PA3DZL vertelde met veel enthousiasme over zijn grote passie binnen onze hobby, EME ook wel moonbounce genoemd. Bij EME wordt de maan als reflector gebruikt en kun je op de VHF banden en hoger hele grote afstanden overbruggen zolang beide stations de maan maar kunnen zien.


Jac is begonnen in 1986 met EME op de 2 meter band en heeft vanaf deze band de hobby langzaam uitgebreid naar de 10GHz. Van het 10GHz EME station had Jac een aantal spullen mee genomen zodat er ook iets “tastbaars” was en zodat men een idee had waar Jac op dit moment mee bezig is. Door het enthousiasme van Jac is de pauze er deze keer bij in geschoten. Na de lezing had Jac ook nog een aantal
tips Lezing EME door PA3DZLvoor mensen die zouden willen beginnen met EME en konden er vragen gesteld worden. Ook was er na de lezing gelegenheid om zelf de spullen die Jac had meegebracht te bekijken en voor onderling QSO.
Jac bedankt voor de interessante lezing.

Coen PF1A