10 maart 2020 – Lezing Arduino door Bas PG2T

lezing ArduinoVoor vanavond staat een lezing van Bas, PG2T op de planning, deze lezing zal gaan over Arduino. Bas heeft zijn lezing “een avondje Arduino” genoemd.

Einde zaalhuur

De avond start zoals gebruikelijk met een aantal mededelingen van de voorzitters van de beide afdelingen. Een van deze mededelingen gaat over de huisvesting van onze verenigingsbijeenkomsten. Er is ons door de voorzitter van de CKV Reehorst mede gedeeld dat we de kantine die we nu huren voor onze bijeenkomsten na de zomerstop niet langer kunnen
gebruiken. We zullen voor onze verenigingsavonden dus moeten uitkijken naar een nieuwe locatie, waar we na de zomerstop terecht kunnen.

Arduino

Na de mededelingen was het tijd voor Bas om te beginnen met zijn presentatie. Bas begon zijn presentatie met een uitgebArduinoreide uitleg over hoe het Arduino concept was ontstaan, de geschiedenis van het Arduino bordje en de latere verbeteringen van de Arduino.

In de presentatie kwam ook de computersoftware die je nodig hebt om de Arduino te programmeren uitgebreid aan bod. Bas liet hierbij diverse voorbeelden van de verschillende IDE’s zien, evenals de mogelijkheden van deze IDE’s. Na dit stukje theorie liet Bas een aantal praktische voorbeelden zien en sloot hij zijn presentatie af met een groot aantal knutsels die hij met de Arduino had gemaakt.

Namens de beide besturen wil ik Bas graag bedanken voor deze uitgebreide
presentatie.

Coen, PF1A