10 september 2019 – Lezing Es’hail-2 door René PE1CMO

Es’hail-2 amateursatellietOp dinsdag 10 september is René Stevens, PE1CMO bij ons langs geweest om het een en ander te vertellen over de Es’hail-2 geostationaire amateursatelliet. René begon zijn lezing met een algemene uitleg over satellieten en schoof daarin langzaam vanaf het verleden richting het heden.

Apparatuur

Na deze algemene uitleg ging René verder met de uitleg hoe de Es’hail-2 tot stand is gekomen en wat deze amateursatelliet zoal aan apparatuur bij zich heeft. Vervolgens is de inleiding afgesloten met een k

PE1CMO

PE1CMO hardware (rechts)

orte pauze. Het verhaal werd vervolgd na de pauze met een uitleg over hoe René samen met een collega amateur op zoek ging naar apparatuur

om over deze amateursatelliet te kunnen werken. René vertelde over de diverse experimenten die hij gaandeweg heeft gedaan. En tijdens dit gedeelte had hij ter verduidelijking veel screenshots van de diverse metingen die gedaan zijn tijdens deze experimenten.

Zelfbouw

René sloot de presentatie af het foto’s en diverse spullen die hij mee had genomen en gemaakt heeft om via de Es’hail-2 te kunnen werken. Ook zijn deze spullen in beperkte oplage te koop. Hierdoor kunnen amateurs die het knutselen wat minder in de vingers hebben ook kunnen experimenteren via de Es’hail-2 amateursatelliet.

PA1GN

Zelfbouw PA1GN

 

Coen PF1A