5T2KW DXpeditie Mauritanië door Evert PA2KW

5T2KW DXpeditie MauritaniëVan 9 tot 15 april is Evert PA2KW op DXpeditie vanuit Mauritanië actief als 5T2KW. Het is de eerste micro expeditie van Evert met als doel ervaring op te doen met de andere kant van het DX jagen.

5T2KW en 5T5PA

Evert voegt zich bij Johannes 5T5PA, die al iets langer dan een maand in Mauritanië verblijft. En gaat gebruik maken van de antennes van Johannes. Evert gaat voornamelijk in CW verbindingen maken op de HF banden, maar SSB behoort ook tot de mogelijkheden.

Clublog

Alle QSO’s worden dagelijks naar Clublog verstuurd, waarmee een log check voor stations mogelijk wordt. Na afloop van de expeditie is OQRS beschikbaar voor het aanvragen van QSL’s.

Mauritanië staat op plek 146 voor CW in de most wanted lijst van DXCC’s.

Nouadhibou

De locatie van de expeditie is de stad Nouadhibou. Nouadhibou of Nawadhibu is de tweede stad van Mauritanië en een belangrijk economisch centrum. De stad is gelegen in het noordwesten van het land op het schiereiland Ras Nouadhibou en ligt vlak bij de grens met de Westelijke Sahara. Nouadhibou telt ongeveer 90.000 inwoners. In tijden van de Franse overheersing heette de plaats Port-Etiènne.