9 oktober 2018 – Meetavond

Meetavond 2018De avond begon zoals gebruikelijk met de mededelingen van de beide voorzitters. Deze avond was de opening van de avond voor de voorzitter van de VERON waarna de voorzitter van de VRZA de mededelingen kon afsluiten met de mededeling dat de afdeling acht nieuwe leden heeft weten binnen te halen.

Daarmee is de VRZA goed op weg naar de tien nieuwe leden alwaar een eenmalige afdelingsbijdrage tegen over staat. Met deze acht nieuwe leden is het aantal dubbel leden overigens gestegen met zeven.

Nieuwe opslaglocatie

Na deze mededelingen was het de bedoeling dat Wolter PA5WN het een en ander zou toelichten over een nieuwe plek voor onze opslag want we moet de oude opslag op korte termijn verlaten. Helaas was Wolter in het begin van de avond verhinderd waardoor dit is doorgeschoven naar een update via de mail.

Meten is weten

In de tussentijd had André PA3FIS al het een en ander klaar gezet want er was immers een meetavond gepland. Er stonden al diverse amateurs te popelen om hun knutsels en gekochte apparatuur te laten doormeten en testen door André. Er ontstond al vrij snel een kleine rij en er werden diverse metingen en tests uitgevoerd terwijl de amateurs die niks hadden meegenomen voor de testbank druk in onderling qso verwikkeld waren. Een druk geroezemoes met op de achtergrond het geknipper van de meetapperatuur … een echte amateuravond.

André bedankt voor een geslaagde meetavond.

Coen PF1A