11 september 2018 – Opslag, onderling QSO en zelfbouw

Antennetuner PA1GN

Foto 1. Antennetuner PA1GN

Helaas ging deze dinsdag de geplande lezing niet door, Eldert PC5Q heeft ons beloofd dat we de lezing tegoed houden. Het bestuur had op zo een korte termijn ook niet zo snel iets anders voor handen dus werd er besloten om het die avond maar over onze huisvesting en opslag te hebben. Het blijkt erg lastig om voor een redelijk bedrag een geschikte locatie te vinden. Veel locaties zijn of erg prijzig of reeds bezet.

Er werd dan ook alle leden gevraagd hun ogen open te houden en indien mogelijk links er rechts informatie in te winnen over eventuele locaties. Verder werd er op het scherm nog de laatste aflevering van de TX-factor getoond maar hier bleek niet zo veel belangstelling voor. Wellicht had dit ook te maken met de verstaanbaarheid want de meegebrachte laptop om de video te tonen die met zijn kleine speakers de zaal slecht van kon geluid voorzien. De video is na een kleine 20 minuten stil gezet waarna er is verder gegaan met onderling QSO.

Antennetuner PA1GN

Foto 2. Antennetuner PA1GN in opbouw

Verder had Glenn PA1GN een aantal van zijn zelfbouw projecten meegenomen. Waaronder een LED bar RF meter, een loop-tuner, een antennestroommeter en het pronkstuk van de avond een asymmetrische antennetuner. Deze laatste was geheel in perspex behuizing uitgevoerd en  zelfs de kruisnaald SWR-meter was in deze stijl uitgevoerd. Zie foto 1 voor details.

Coen PF1A