12 maart 2019 – Impressie PACC contest en presentatie MiniWhip antenne

De avond begon zoals gebruikelijk met een aantal korte mededelingen door de voorzitters van de beide verenigingen. In de mededelingen werden de leden er op gewezen dat er zaterdag 16 maart een radiovlooienmarkt was waar de afdelingen gezamenlijk met een aantal kramen staan. De radiovlooienmarkt is ten tijde van dit schrijven reeds gepasseerd maar ik heb begrepen dat we best een leuk bedrag hebben verdiend en/of opgehaald. Hartstikke mooi natuurlijk, de afdelingen kunnen de extra inkomsten altijd goed gebruiken.

Na de mededelingen was het de beurt aan de eerste van de drie geplande sprekers.

PACC

André PE0AVS mocht aftrappen met een verslag van de afgelopen PACC contest. André had een mooie foto rapportage gemaakt en hij nog het een en ander vertelde om de foto’s te verduidelijken. Het was een mooi verslag waarop de mensen die niet aanwezig waren konden zien wat ze allemaal voor moois hadden gemist.

Miniwhip

Als tweede was Mans PA0MBJ aan de beurt om het een en ander te vertellen over het bouwproject de miniwhip ontvangst antenne. Dit project is door een aantal mensen gekozen op de vorige bijeenkomst. Mans heeft een bestaand ontwerp verbeterd en deed o.a. uit de doeken wat deze verbeteringen inhielden en hoe de miniwhip met deze verbeteringen presteerde. Een mooie korte presentatie die voor de aanstaande bouwers de werking goed uit de doeken heeft gedaan.

Antenne analyzer

De laatste presentatie van de avond werd gegeven door Marcel PA3AUV. En deze presentatie ging over een tweede bouwproject een antenne analyzer naar het ontwerp van EU1KY. Marcel vertelde over de werking van het apparaat en de mogelijkheden van deze uitgebreide analyzer. Ook maakte Marcel een mooie opsomming over de benodigde materialen en de kosten van dit project voor de belangstellenden.

Met een boel informatie op zak voor de aanstaande bouwers werd de avond beëindigd. Na een kort onderling qso keerden de leden langzaam huiswaarts.

Coen PF1A